Facebook Linkedin Instagram

Tifon finalizirao kolektivni ugovor s brojnim pogodnostima za zaposlenike

Neto primanja rastu do 16%

 

Tvrtka Tifon u 2023. stavila je još veći fokus na povećanje zadovoljstva zaposlenika i odlučila dodatno poboljšati uvjete rada u kompaniji. Potpisivanjem novog kolektivnog ugovora, koji je stupio na snagu 1. travnja, definirane su brojne materijalne prednosti za zaposlenike, a najznačajniji je porast mjesečnih primanja zaposlenika od 11 do 16 %.

 

Povodom finaliziranja kolektivnih pregovora Tifona i predstavnika sindikata, predsjednik Uprave Tifona g. Siniša Komnenović je izjavio:

 

„Naša poslovna strategija usmjerena je primarno na pružanje premium usluge krajnjim korisnicima, što je moguće samo zahvaljujući našim zaposlenicima. Kontinuirano radimo na osiguravanju najboljih radnih uvjeta za sve naše zaposlenike, jer su oni ključ uspjeha naše kompanije i temelj naših korporativnih vrijednosti. Iznimno me raduje što smo prosječna mjesečna neto primanja zaposlenika povećali u rasponu od 11 do 16%, a tu su i brojne druge prednosti koje novi ugovor donosi. Smatram da ćemo time adekvatno nagraditi lojalnost i zalaganje naših zaposlenika te pridonijeti još većem zadovoljstvu rada u Tifonu, u ovoj izazovnoj gospodarskoj situaciji u kojoj se cijeli svijet nalazi, ali i povećanju životnog standarda naših zaposlenika.“

 

Zaposlenici Tifona ostvarit će i druge pogodnosti koje su ili povećane u odnosu na prethodne ili novo uvedene. Uvedena je naknada za rad subotom od 15 %, a svim će se zaposlenicima isplaćivati mjesečna naknada za topli obrok u iznosu od 66,36 eura (500 kuna). Povodom Uskrsa, tijekom travnja svi će zaposlenici dobiti dar u naravi u vrijednosti od 132,72 eura (1000 kuna), povećani su iznosi i regresa i božićnice na 331,80 eura (2500 kuna), a za dijete do 15 godina starosti zaposlenicima će se isplatiti dar u iznosu od 132,72 eura (1000 kuna). Uz sve navedeno, materijalne pogodnosti koje će djelatnici značajno osjetiti vidljivi su i u ostalim segmentima – povećane su jubilarne novčane nagrade za zaposlenike, dok potpora za rođenje djeteta i otpremnina za odlazak u mirovinu rastu preko 100%. Uz sve to, zaposlenici će imati mogućnost ostvariti i mjesečni dodatak za učinkovitost, koji će se isplaćivati u neto iznosu do 83 eura (625 kuna).

 

Novi kolektivni ugovor s nizom vrijednih pogodnosti pokazuje da Tifon, vodeći brend premium benzinskih postaja u Hrvatskoj, osluškujući globalna ekonomska kretanja, nastavlja brinuti o dobrobiti svojih zaposlenika i opravdavati njihovo povjerenje, zbog čega je i ranije prepoznat i nagrađen certifikatom Poslodavac Partner. Završetak kolektivnih pregovora koji je zaposlenicima Tifona osigurao brojne prednosti pozitivno će utjecati i na pozicioniranje Tifona kao atraktivnog poslodavca u Hrvatskoj i kod budućih zaposlenika.

Tifon nastavlja sa širenjem: otvorena 50. benzinska postaja

Vodeći brend premium benzinskih postaja proslavio otvorenje jubilarne poslovnice

 

Naftna kompanija Tifon otvorila je svoje jubilarno 50. prodajno mjesto u Hrvatskoj, čime nastavlja sa širenjem svoje mreže premium benzinskih postaja. Nova postaja nalazi se na autoputu Zagreb – Lipovac, blizu mjesta Babina Greda, a u njoj će, kao i u ostalim poslovnicama diljem zemlje, Tifon svojim korisnicima nuditi vrhunsko EVO gorivo i izvrsnu gastro ponudu u sklopu Fresh Corner gastro koncepta.

Ovo je, nakon Gračenica, treće prodajno mjesto Tifona na važnom prometnom pravcu Zagreb – Lipovac, otvoreno u 2022. te ujedno pedeseto u Hrvatskoj. Vrhunska ponuda i ugodan ambijent uz najviše standarde kvalitete, godinama su zaštitni znak Tifona, a najnovijom greenfield-investicijom kompanija će dodatno učvrstiti poziciju vodećeg branda premium benzinskih postaja na domaćem tržištu prodaje aditiviranih naftnih derivata iznimne kvalitete.

Svako novo prodajno mjesto od iznimnog je uspjeha za Tifon. Brojka od 50 benzinskih postaja diljem Hrvatske potvrđuje našu strategiju proširenja maloprodajne mreže u svim područjima zemlje. Upravo su zadovoljstvo korisnika i njihovo povjerenje razlog i poticaj našeg širenja”, rekao je na otvaranju Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona ističući kako su zadovoljni kupci u fokusu poslovanja.

Od samog početka cilj nam je biti što bliže našim kupcima te uvijek nuditi najkvalitetnije proizvode i usluge. Zato nas posebno raduje činjenica da smo za mnoge prvi izbor kada je riječ o vrhunskim gorivima i gastro ponudi na predahu od putovanja, zaključio je Komnenović.

Novo jubilarno 50. prodajno mjesto, na lokaciji Babina Greda, putnicima osigurava moderan i ugodan prostor za odmor od putovanja, uz svježu ponudu hrane i pića te opskrbu vozila visoko-kvalitetnim gorivima na jednom mjestu.

 

Benzinska postaja Babina Greda kupcima nudi visoko-kvalitetna EVO goriva, pri čemu sva EVO dizelska i benzinska goriva sadrže aditive i poboljšana su inovativnom i inteligentnom EVOTECH formulom. Riječ je o liniji aditiva koja omogućuje dugotrajan učinak čišćenja motora, suzbijanje korozije te smanjuje trenje kod benzinskih i pjenjenje kod dizelskih motora.

Putnici se mogu okrijepiti i predahnuti od putovanja uz svježe i kvalitetne proizvode i usluge u Fresh Corneru. U ponudi je širok izbor toplih i hladnih napitaka, bogata selekcija kava te svježe pripravljeni sendviči, pekarski proizvodi i popularan hot-dog. Za one željne laganog, a hranjivog obroka, na raspolaganju su sezonske salate i svježe cijeđeni sokovi.

Tifon d.o.o., član MOL grupe prisutan je na tržištu Hrvatske više od 20 godina, a prodajna mreža ujedno je i najveća mreža benzinskih postaja u zemlji koja kupcima nudi isključivo aditivirana goriva. Fresh Corner koncept predstavljen 2015., unutar MOL grupe, nedavno je premašio brojku od 1.000 lokacija u Srednjoj Europi. S 10 milijuna potrošača te čak milijun transakcija dnevno koje se realiziraju širom mreže MOL prodajnih mjesta, Fresh Corner kontinuirano razvija svoju uslugu i iskustvo s lokalnim pristupom kako bi korisnicima pružio iznimnu uslugu tijekom putovanja.

Tifon i dalje širi svoje poslovanje: Otvorena dva nova prodajna mjesta na A3

Riječ je o strateški važnom cestovnom koridoru koji spaja Zagreb s istokom i zemljama u susjedstvu, a kojim dnevno prođe i do 20 tisuća vozila.

Tifon d.o.o., član MOL Grupe, otvorio je dva nova prodajna mjesta na autoputu A3, čime je nastavio s intenzivnim širenjem svoje mreže benzinskih postaja u Hrvatskoj. Moderno opremljena prodajna mjesta nalaze se na lokaciji Gračenica, na autocesti A3 Zagreb – Lipovac. Osim benzinske postaje u Sisku, Tifon je od sada u  Sisačko-moslavačkoj županiji prisutan s još dva prodajna mjesta.

Ovim širenjem, Tifon u Hrvatskoj broji ukupno 49 benzinskih postaja, a tijekom 2022. planira i daljnja širenja svoje mreže. Najnovija greenfield-investicija u Hrvatskoj dodatno će učvrstiti Tifonovu poziciju na domaćem tržištu prodaje aditiviranih goriva te osigurati nova radna mjesta za oko 30 ljudi iz općine Popovača.

Povodom otvorenja, Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona, naglasio je značaj prodajnih mjesta Gračenica za Tifonovu razvoju strategiju: „U 2022. godini nastavljamo s trendom rasta i strateškim ulaganjima u razvoj prodajnih mjesta s najkvalitetnijim gorivom i iznimnom gastro ponudom. Naši su kupci navikli na premium kvalitetu Tifon benzinskih postaja, stoga mi je iznimno drago što će od danas i putnici na ovom dijelu autoceste A3 moći koristiti naše vrhunske usluge i proizvode, koji u velikoj mjeri olakšavaju putovanja.“

Tifonove benzinske postaje Gračenica kupcima nude visoko-kvalitetna EVO goriva, pri čemu sva EVO dizelska i benzinska goriva sadrže aditive i poboljšana su inovativnom i inteligentnom EVOTECH formulom. Riječ je o aditivima koji dokazano omogućuju dugotrajan učinak čišćenja motora, suzbijanje korozije te smanjuje trenje kod benzinskih te pjenjenje kod dizelskih motora.

Ponudu prodajnih mjesta Gračenica čini širok portfelj Fresh corner proizvoda i usluga pa će tako posjetitelji moći uživati u klasicima poput svježe pripravljenih sendviča, salata i najprodavanijih hot-dogova.

Ugodan ambijent, širok izbor hrane i pića, uz dodatne sadržaje poput odmorišta i dječjeg igrališta omogućuju putnicima na autocesti A3 osvježenje i predah od putovanja te siguran nastavak puta.

 

 

Poziv za slobodno natjecanje - tegljači

Datum: 23.03.2022.

 

TIFON d.o.o.

Upravljanje imovinom i uslugama

Zadarska 80

10000 Zagreb

 

 

 

POZIV ZA SLOBODNO NADMETANJE

NIJE OBJAVLJENO U NN I DRUGIM GLASILIMA

 

Prodavatelj: TIFON d.o.o. Zagreb,

Zadarska 80, 10000 Zagreb

OIB  77607495225

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Predmet prodaje:

Tegljači marke Renault (T460) u vlasništvu TIFON-a d.o.o.

 

Dokumentaciju za nadmetanje, na hrvatskom jeziku, ponuditelji mogu zatražiti pisanim putem na

e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , uz naznaku Upit za tegljače marke Renault (T460) u vlasništvu TIFON-a d.o.o.

Rok za dostavu ponuda: 11.04.2022.

Ponude se moraju dostaviti putem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , uz naznaku „PONUDA ZA SLOBODNO NADMETANJE za tegljače“

Postupak će se provesti bez javnog otvaranja ponuda.

 

Tifon - nositelj Premium zelenog certifikata

PREMIUM ZELENI CERTIFIKAT DODATNO POTVRĐUJE TIFONOVA NASTOJANJA ZA BRIGU O OKOLIŠU

Servis mojeRačun dodjeljuje zelene certifikate s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj

Zbog digitalne izvrsnosti, koja se kod Tifona očituje i primjenom ostalih e-knjigovodstvenih isprava, vodeći informacijski posrednik za razmjenu digitalnih dokumenata, servis mojeRačun, dodijelio je Tifonu Premium zeleni certifikat. Riječ je o priznanju u sklopu projekta Zeleni certifikat koji je pokrenut 2021. godine s ciljem odavanja priznanja tvrtkama koje su uspješno implementirale digitalizirane procese u svoje poslovanje, svojim djelovanjem poboljšavaju kvalitetu života, te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

Suradnju sa servisom mojeRačun započeli smo još 2016., otkada se aktivno podržavamo i njihove ekološke kampanje koju uvijek provode u suradnji s partnerima i korisnicima. Premium zeleni certifikat koji su nam dodijelili pokazatelj je da smo uspješno implementirali digitalna rješenja, ali ono što je još važnije, da je prepoznat naš strateški cilj očuvanja okoliša i trajne brige o zaposlenicama i zajednicama u kojima poslujemo“, istaknuo je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

Servis mojeRačun zajedno sa svojim partnerima i korisnicima, od samih početaka promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a zaštitu prirode ističe kao dio svojeg poslovnog identiteta. U ovom projektu, priznanje Premium zeleni certifikat, od ukupno 47 tvrtki, dodijeljeno je osam tvrtki.

Cilj projekta je potaknuti i druge tvrtke, ali i građane da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima. Mali korak prema zelenim tehnologijama, uz veću obzirnost prema javnom prostoru i stjecanje navike recikliranja otpada, mogu već danas postaviti temelje zelene budućnosti kojoj težimo.

 

Obavijest kupcima

Dragi kupci!

16.listopada na snagu je stupila Uredba Vlade RH o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.
Nastavno na to, obavještavamo vas da će opskrba gorivima EVO Eurosuper 95, EVO Eurodiesel i Eurodiesel plavi biti kontinuirana i neometana, dok će se naša premium goriva, EVO Eurosuper 100+ Premium i EVO Eurodiesel Premium, prodavati do isteka postojećih zaliha.

Podsjećamo, sva naša EVO goriva sadrže aditive, no u premium gorivima njih ima više. Upravo na taj segment goriva odredbe propisane Uredbom imaju značajan negativan efekt, čime direktno nepovoljno utječu i na cjelokupno poslovanje, što za posljedicu ima privremenu obustavu opskrbe naših prodajnih mjesta premium gorivima.

Nadamo se skorom stabiliziranju situacije, a za sve novosti pratite i dalje naše službene kanale.

 

 

 

Tifon stigao u Makarsku

TIFON STIGAO U MAKARSKU

Tifonova EVO goriva visoke kvalitete i svježa ponuda Fresh Cornera od sada je dostupna i Makaranima i njihovim gostima

 

 

Tifon, poznat diljem Hrvatske kao sinonim za vrhunsko gorivo i izvrsnu gastro ponudu, otvorio je svoje prodajno mjestu u Makarskoj, na adresi Stjepana Ivičevića 60

MAKARSKA ― Ovo je, nakon Sinja i Splita, treće prodajno mjesto Tifona u Splitsko-dalmatinskoj županiji, čime Tifon slijedi svoju strategiju s ciljem da kvalitetna EVO goriva i gastro ponudu Fresh Cornera stavi na raspolaganje vozačima u svim područjima naše zemlje.

Prodajno mjesto u Makarskoj je 47. prodajno mjesto Tifona u Hrvatskoj koje će kupcima nuditi visoko-kvalitetna EVO goriva, pri čemu je bitno istaknuti da sva EVO dizelska i benzinska goriva iz ponude sadrže aditive, što Tifon čini i najvećom mrežom benzinskih postaja koje kupcima nude isključivo goriva s aditivima. EVO goriva poboljšana su inovativnom i inteligentnom EVOTECH formulom, naziv je to njihove linije aditiva, a riječ je o molekuli koja sadrži inteligentne elemente:

 

 • Za čišćenje motora
 • Za suzbijanje korozije
 • Protiv trenja kod benzinskih te pjenjenja kod dizelskih motora

 

U sklopu Fresh Corner gastro koncepta,  nudit će se široki izbor toplih i hladnih napitaka, kava pripremljena od pažljivo biranih zrna te svježi sendviči, peciva i hot-dog. Uspjeh koncepta Fresh Corner dokazuje njegova rasprostranjenost u regiji srednje Europe, gdje broji preko 1000 lokacija, dok se u Hrvatskoj nalazi njih više od 100. Povodom svečanog otvorenja Tifon je, na dan otvorenja, počastio kavom sve kupce koji su iskoristili priliku da natoče EVO gorivo.

Tijekom otvorenja, Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona naglasio je važnost poslovnice u Makarskoj za Tifonovu razvojnu strategiju: “Unatoč pandemiji i nepovoljnoj prošlogodišnjoj situaciji na globalnom tržištu, uspjeli smo ove godine nastaviti s planiranim investicijskim projektima od kojih nam je jedan od važnijih upravo ovo prodajno mjesto u Makarskoj. Naime, Tifon je već dugi niz godina prisutan u velikom dijelu naše zemlje, no ovim projektom u Makarskoj nastavljamo naš razvojni put na jugu Hrvatske. Iznimno nam je drago što će od danas i Makarani i njihovi gosti moći na redovnoj bazi koristiti naša goriva vrhunske kvalitete te uživati u izvrsnoj gastro ponudi našeg Fresh Cornera“.

Sukladno svojoj strategiji društveno odgovornog poslovanja i ponašanja, Tifon je danas uručio i donaciju u iznosu od 20.000,00 HRK Dobrovoljnom vatrogasnom društvu grada Makarske koje na tom području djeluje još od davne 1936. godine. Upravo njima pripala je čast da uveličaju otvorenje svojim dolaskom dok je prvo punjenje na novootvorenom prodajnom mjestu Tifona bilo upravo punjenje vatrogasnog vozila DVD-a Makarska.

 

 

 

Electrocoin i Tifon - projekt za novo doba

Gorivo se plaća kriptom

Na svim Tifonovim benzinskim postajama moguće je gorivo platiti u kriptovalutama. Ovo je jedna od najvećih suradnji na našem tržištu kriptovaluta, a Tifon je prva tvrtka u industriji nafte i plina u Hrvatskoj koja je zakoračila na ovo područje.

 

“Potvrdili smo tako da smo premium brend i da smo spremni biti predvodnici novih trendova. Kako su plaćanja kriptovalutama još u povojima u Hrvatskoj, uvođenjem ove mogućnosti plaćanja i na svim Tifon prodajnim mjestima očekujemo njihov daljnji razvoj i rast. Očekivanja su pozitivna, osobito u vrijeme turističke sezone, s obzirom na raširenije navike korištenja ove vrste plaćanja kod inozemnih kupaca. Na naše daljnje planove razvoja naravno utječe daljnji razvoj cjelokupne industrije kriptovaluta u Hrvatskoj, bilo da je riječ o širenju portfelja, rastu broja korisnika ili uvođenju novih digitalnih rješenja”, rekla nam je Ana Lokas, financijska direktorica (CFO) u Tifonu koji će koristiti usluge platforme PayCek, integrirane u Tifonov platni sustav.

PayCek je djelo Electrocoina, najbrže rastućeg hrvatskog fintech startupa koji se promaknuo u predvodnika svoje branše. Hrvatska, slaže se i osnivač i direktor Electrocoina Nikola Škorić, stoji uz bok svjetskim trendovima na tržištu kriptovaluta koje sve brže raste, i to iz mjeseca u mjesec.

“Suradnja s Tifonom počela je u listopadu prošle godine i rezultat je toga što ozbiljne tvrtke sve više prepoznaju mogućnosti kriptovaluta. Zato je i Tifon bio zainteresiran za ovu suradnju. Vjerujem da će to potaknuti mnoge u Hrvatskoj da razmisle o ovoj opciji i da prepoznaju kako u Electrocoinu imaju kvalitetnog partnera koji tu uslugu može isporučiti kvalitetno, sigurno i bez rizika za njihovo poslovanje. Tifon ne preuzima nikakav rizik na sebe, a mi u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Primjerice, ako osoba natoči goriva za 400 kuna i želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo Tifonu da je uplata obrađena, Tifon dobiva 400 kuna. Ni u jednom trenutku pritom nisu izloženi riziku. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama jamči sigurnost svakoj tvrtki koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost”, objašnjava potanko Škorić, dodajući da u sljedećih mjeseci slijede novi projekti s velikim igračima.

Po struci nuklearni inženjer, Škorić je Electrocoin osnovao 2014., samo nekoliko godina nakon što su se kriptovalute pojavile u industriji plaćanja kao novi oblik novca. Ubrzo mu se pridružio stručnjak za računalnu sigurnost Marin Maržić, a zajedno danas grade najuspješniju hrvatsku priču s više od 25.000 korisnika. U Electrocoinu nude pet kriptovaluta, no uskoro će širiti portfelj i povećavati ponudu.

Status moćnog europskog igrača potvrdili su i lani nakon objave Deloitteova izvješća o 50 najbrže rastućih tvrtki srednje Europe, na kojoj su “zasjeli” na 6. mjesto s rastom od frapantnih 2617%. Veći dio njihova prometa odvija u Europskoj uniji, a manji dio u Hrvatskoj.

Uvijek – oprez!

U svijetu danas postoji nekoliko tisuća kriptovaluta, a može ih kreirati gotovo svatko pa je pri korištenju i plaćanju važno biti oprezan, tim više što samo korištenje ne traži posebna tehnološka znanja.

Stoga Electrocoin, ali i Hanfa te drugi regulatori iz industrije upozoravaju ljude da budu oprezni pri kupnji kriptovaluta, te da kupuju i investiraju u ozbiljne i provjerene kriptovalute. Škorić kaže kako je primarna ideja njihovih usluga bila da budu što jednostavnije za korištenje i kvalitetne te da pristup valutama bude dostupan širem pučanstvu.

“Kupnja i prodaja preko naše usluge je zbilja jednostavna, potrošnja preko PayCeka također, kao i slanje kriptovaluta između korisnika. Ljude uglavnom najviše zanima kako od jedne kune napraviti dvije i kako zaraditi na kriptovalutama. No tu nema jednostavnog odgovora jer obogatiti se na bilo čemu, pa tako i na kriptovalutama – ovdje ne postoji recept”, kaže Škorić.

Razvili su dosad tri proizvoda, pokrenuvši prvu i najpopularniju online mjenjačnicu u Hrvatskoj – bitcoin-mjenjacnica.hr, zatim sustav PayCek i suradnju s Hrvatskom poštom koja u svojim poslovnicama nudi otkup kriptovaluta. Otvorili su s HP-om i Crypto Center koji omogućava prodaju kriptovaluta u 55 poštanskih ureda, a u svibnju prošle godine Sveta Nedelja smjestila se među prve gradove koji su započeli proces prihvaćanja kriptovaluta.

Na sve više mjesta u Hrvatskoj moguće je kupiti i prodati kriptovalute, a upravo Electrocoin širi mrežu fizičkih mjenjačnica kojima omogućavaju da iz eura i dolara prodaju otkupljuju i kriptovalute. Prvi njihov partner bio je In Kapital mjenjačnica iz Zagreba, no Škorić je najavio širenje diljem Hrvatske u skorijem vremenu. Već se ranije zapitao zašto Hrvatska nije europski fintech hub jer, kako smatra, dobro pratimo trendove.

Eliminacija rizika

“U Hrvatskoj industrija kriptovaluta stasa paralelno s ostatkom svijeta, što potvrđuju primjeri poput plaćanja kriptovalutama u poslovnicama Tifona i uvođenje trgovanja kriptovalutama u HP-u pretprošle godine. To pokazuje da smo među razvijenijim zemljama u svijetu po pitanju kriptovaluta. Bitcoin, kada je nastao prije deset godina, zamišljen je da se koristi za plaćanje. U zadnjih nekoliko godina koristio se kao spekulativna investicija, a svi smo primijetili da je cijena bitcoina u zadnjih deset godina od nule narasla do skoro 40.000 dolara. O kriptovalutama se najviše priča o investicijskom smislu, no s druge strane suradnja kao što je ova s Tifonom, a i mnoge koje dolaze sljedećih mjeseci, pokazuju i u Hrvatskoj da se kriptovalute polako vraćaju na originalnu ideju – korištenje za platne transakcije. Vjerujem da nas tek u sljedećim godinama čeka pravi i ozbiljan razvoj kriptovaluta kao platne tehnologije i vjerojatno će kroz naredne mjesece i godine ljudi sve više prepoznavati prednost plaćanja kriptovalutama, osobito uz pouzdanog partnera kao što je Electrocoin koji eliminira sve rizike plaćanja kriptovalutama”, zaključuje Nikola Škorić.

Tifon - nositelj certifikata ZelEn

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora

Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.

S obzirom da je briga o okolišu primarni cilj Tifonove strategije društveno odgovornog poslovanja, ZelEn certifikat dodatno naglašava Tifonova nastojanja za brigu o okolišu. Naime, Tifon se u svom poslovanju vodi najnovijim trendovima na području ekologije, kako bi u što većoj mjeri smanjio negativan utjecaj na okoliš. Tako su svi mobilni i statični spremnici za goriva opremljeni vrhunskom opremom koja osigurava da isparavanja goriva budu svedena na najmanju moguću mjeru, zbrinjava-nje otpada se vrši isključivo na ekološki prihvatljiv i siguran način te se primjenjuju najnovije tehnologije i vrhunski standardi zaštite prilikom gradnje novih objekata.

S obzirom da je Tifon član MOL Grupe, iz ove kompanije se vode i dugoročnom strategijom održivosti, koja u potpunosti prati smjernice europskog Zelenog plana. Time MOL Grupa naglašava kako je vizija kompanije postati ključni igrač u kružnoj ekonomiji niske emisije CO2 u CEE regiji, nudeći tržištu održive materijale te goriva s niskom razinom ugljika. Implementacijom održive strategije u svoje poslovanje te uvođenjem konkretnih mjera, Tifon prelazi na čisto kružno gospodarstvo kako bi aktivno sudjelovao u zaustavljanju klimatskih promjena, obnovi biološke raznolikosti te smanjenju onečišćenja okoliša.

“Iznimno sam ponosan na činjenicu da smo uspjeli za sve svoje poslovne potrebe iskoristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora. Ovime dodatno pridonosimo čišćem i zelenijem okolišu, što je ujedno i jedna od važnijih stavki ka održivom razvoju društva u cjelini. Ono što je možda i najvažnije je činjenica da nabavom zelene električne energije, aktivno podižemo razinu energetske učinkovitosti, te direktno utječemo na smanjenje emisije štetnih stakleničkih plinova. Smatram da svi imamo veliku odgovornost prema okolišu te očuvanju prirode, kako bismo mogli i budućim generacijama osigurati zdraviji i zeleniji život, što je ujedno i jedno od prioriteta Europske unije. Vjerujem da ćemo svojim primjerom potaknuti i ostale na ovaj ko-rak, kako bismo zajednički bili aktivni sudionici pozitivnih ekoloških promjena u društvu.”, rekao je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

 

O certifikatu:

ZelEn je namijenjen onim poslovnim subjektima koji su se u svom poslovanju odlučili na društveno odgovorno poslovanje i ponašanje, brigu o okolišu te korištenju energije iz obnovljivih izvora. Do sada je više od 130 poduzeća u Hrvatskoj odabralo ZelEn, dok je u osnovani ZelEn fond prikupljeno 4,5 milijuna kuna, namijenjeno za socijalno osjetljive kategorije.

 

 

 

 

TIFON otvorio najmoderniju benzinsku crpku za nautičare u Novom Vinodolskom

U Mitan Marini kod Novog Vinodolskog, TIFON je svečano otvorio prodajno mjesto namijenjeno najzahtjevnijim nautičkim klijentima, ali i svim ostalim ljubiteljima kvalitetnog goriva i poslastica iz FRESH CORNERA.

Otvaranje ovog prodajnog mjesta, koje će klijente usluživati od 7 do 21 sati, dio je Tifonove strategije planiranja i investiranja u najvišu kvalitetu proizvoda i u najviše standarde uvježbanosti osoblja.

-Naša najveća nagrada je zadovoljan korisnik. U ovom je trenutku naglasak na širenju u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, gdje smo dosad bili manje prisutni. Lokacija je odabrana zbog ključnog položaja Kvarnera za hrvatski turizam jer se Novi Vinodolski nalazi na važnom raskrižju pomorskih, cestovnih i zrakoplovnih komunikacija. Nautički će turizam u budućnosti biti još važniji, pa s pogledom prema sve boljim sezonama investiramo u ovo premijerno prodajno mjesto. Vrlo je važno da je dubina gaza i manevarska obala dovoljna da prihvati i velike brodove – megajahte, pa se Tifon ovim prodajnim mjestom obraća najzahtjevnijim svjetskim kupcima, istaknuo je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona

Mitan marina smještena je na obali Vinodolskog kanala, na pragu Kvarnera. Pred njom je niz jadranskih otoka. Obala Krka udaljena je oko četiri nautičke milje. Novi Vinodolski, zahvaljujući svom položaju, na dohvat je ruke stanovnicima središnjeg dijela Europe, Hrvatske i Slovenije s kojima je povezan autoputovima. Beč je udaljen 560 km, Budimpešta 550 km, Muenchen 590 km, a tu su i zračne luke - Rijeka na otoku Krku, udaljena 30 km i zračna luka Zagreb udaljena 185 km. Karakteristike novootvorenoga prodajnog mjesta omogućavaju brzo utakanje goriva odnosno minimalan gubitak vremena, kao i mogućnost istovremenog korištenja dodatnih sadržaja koje prodajno mjesto nudi.

Dobro smo analizirali postojeću situaciju i zaključili smo da na ovom prostoru itekako ima mjesta za kvalitetnu uslugu koju pruža Tifon, kao i sve naprednije prodajne ponude – kako one koje imamo upravo sada, tako i one koje ćemo imati u budućnosti. Sigurni smo da će i domaći kupac, kao i stotine tisuća stranih turista, prepoznati našu kvalitetu, kazao je Siniša Komnenović predsjednik Uprave TIFON-a.

U ponudi prodajnog mjesta naći će se:

 • EVO EURODIESEL BS Premium, EVO EUROSUPER 95 BS i PLAVI DIZEL
 • FRESH CORNER kava za van
 • bogat izbor prehrambenih proizvoda, osvježavajućih pića i voda i Tobacca
 • posebna ponuda biranih vina, hlađenih u vinskoj vitrini
 • proizvode za osobnu higijenu
 • osnovni asortiman nautičkih motornih ulja
 • usluge mjenjačnice
 • sve ostale POS usluge (bonovi, ENC, PaySafe, kladionica, HL).

Nautičke karakteristike:

 • prihvat plovila ovisno po poziciji – lukobran do 60m dužine / max 7m gaz; T mol do 40m dužine/ max 10m gaz
 • brzina utakanja 40/80-200 lit/min
 • prihvat plovila ribarske flote (korisnika plavog diesela)

 

×